Jak vybrat místo na svatbu

Vybrat místo na svatbu je jeden z nejdůležitějších bodů organizace svatby a často se mi stává, že klienti sami jsou bezradní. Když hledám za ně, tak většinou místo vybereme rychle, objedeme několik míst, porovnáme všechny informace  a máme vybráno. Výhodou je, že vím, jak to na místech funguje, jestli je tam dobrý přístup, servis, mohu porovnat více míst a pomoci Vám se dobře rozdhodnout ve všech ohledech.

Celkově doporučuji spíše nejdříve kontaktovat svatební agenturu, pokud se pro ni rozhodnete, a teprve potom hledat místa a společně najít možné alternativy. Ušetří Vám v této fázi spoustu času a nervů při hledání na internetu.

Když se řekne slovo “svatba”, každá z nás si vybaví něco trochu jiného. Nezažila jsem dvě nevěsty, které by měly úplně stejnou představu o svatbě, každá svatba je velice  unikátní záležitost a to se týká i výběru svatebních míst. V České republice je mnoho statků, zámků, restaurací. Jak ale vybrat to správné místo? Je to hodně náročné, jelikož nejde pouze o místo jako takové, ale i jeho majitele, provozní, chování čišníků, kvalitu jídla a pití, kvalitu ubytování a náročnost organizace samotné svatby.

Organizace a design svatby: Lucie Holá, www.luciehola.cz

JAK POSTUPOVAT PŘI VÝBĚRU SVATEBNÍHO MÍSTA

  • Uvědomte si, kolik očekáváte hostů, jaké je vaše vysněné místo
  • Uvědomte si, jaký typ hostů na svatbu přijede, tedy je vůbec vhodné jet mimo Prahu? Bude tam dostatek ubytování pro hosty?
  • Ujasněte si přibližný termín, nebo ideálně rozmezí 2-3 týdnů a buďte s termínem flexibilní, nejlépe i co se týče pátků
  • Vybereme finální cca 3 místa a u nich si zjistím bližší informace a kalkulace
  • Řeknu vám plusy, mínusy svatebních míst, jak by zde svatba probíhala, jestli by vše fungovalo tak, jak si představujete
  • Pojedeme na inspekci svatebních míst, vybereme místo a termín

Organizace a design: Lucie Holá, www.luciehola.cz

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI VÝBĚRU SVATEBNÍHO MÍSTA

  • nezjistíte si dostatek informací před fixním potvrzením místa
  • hledáte ve Vašem vysněném termínu a je již pozdě, vše je obsazené
  • volíte místo podle vizuálního pohledu, ale často ne podle praktičnosti pro hosty
  • neuvědomujete si vícenáklady, které jsou často spojené se svatbami, kde není fungující restaurace

Výběr několika svatebních míst v Praze najdete ZDE, výběr několika svatebních míst mimo Prahu najdete ZDE. Pokud máte zájem o organizaci Vaší svatby profesionálem, budu Vám ráda k dispozici. Neváhejte mne kontaktovat zde.

Držím palce, ať vyberete správně! Správné svatební místo je základem úspěchu.

UložitUložit

UložitUložit

UložitUložit

UložitUložit

UložitUložit