Svatba Markéty a Daniela v Savoia Castle

Chtěla bych vám ukázat něco málo z česko-německé svatby Markéty a Daniela, která se konala na  zámku Savoia castle (Zámek Škvorec). S Markétou jsme již po prvním telefonátu měly jasno, jak by svatba měla vypadat. Čistá, elegantní, ale zároveň co nejvíce uvolněná a pohodová. Takové zadání mívám velice často a přesně takové svatby jsou mi nejbližší. Zvete si na svatbu své nejbližší, se kterými si ten den chcete užít. Chcete, aby se tam cítili příjemně, pohodově, skvěle se najedli, pobavili a na svatbu vzpomínali spolu s vámi s láskou a radostí. O to hlavně jde, ne?

Přípravy začaly jako vždy brzy ráno, když jsme začali připravovat stoly, obřadní místo, ladili jsme dekorace a všechny detaily. Hosté se začali pomalu sjíždět a od prvního momentu tu panovala pohodová atmosféra, bez špetky stresu. Prostě tak, jak to mám ráda.

Když jsem vytvářela designový návrh pro tuto svatbu, inspirovala jsem se Itálií, oblastí Toskánska. Olivové listy, jemné odstíny šedé, zelené v kombinaci s bílou a  v doplnění lehké detaily zlaté. Hosté dostali jako dáreček olivové oleje, což naše toskánské téma jen podtrhlo.

Obřad jsme se rozhodli uspořádat v prostřední části areálu, aby snoubenci a většina hostů za tohoto parného letního dne byli co nejvíce ve stínu. Po obřadu jsme hosty zvali do špalíru, kde mohli házet květiny s olivovými lístečky a přivítali tak novomanžele do jejich společného života.

Celý den byla nejasná předpověď. Všude okolo nás byla možnost bouřek a přeháněk. Museli jsme se tedy rozhodnout, jestli hostinu uskutečníme venku, nebo vevnitř. Věděla jsem, že nevěsta Markéta má vysněnou venkovní hostinu. Řekla jsem si tedy, že to riskneme a uděláme maximum, aby to vyšlo. Rozhodla jsem se přes den stoly překrýt  folií a vyčkávat  do poslední chvíle před hostinou. Po přeháňce později odpoledne jsem se rozhodla folie sundat a vše zfinalizovat. Byla to pro nás nesmírně náročná příprava, ale hosté si toho vůbec nevšimli a užívali si  skvělé zábavy v jiné části areálu zámku. Naštěstí, po zbytek večera nespadla  ani kapka!

Mezitím, co jsme připravovaly hostinu, odkrývaly igelity, instalovaly jmenovky, menu, olivové olejíčky, refreshovaly květiny, o hosty bylo postaráno. Zámek připravil občerstvení v podobě kanapek a letního malinového sorbetu s příměsí vodky,  který měl ohromný úspěch. Hosté se mohli fotit, psát vzkazy do knížky, mohli si nabídnout úžasné italské sýry a šunky a při tom jim hrál smyčcový kvartet.

Jelikož téma svatby  byla toskánská elegance, zasedací pořádek jsem navrhla navěsit mezi stromy touto formou. Čistě, jednoduše. Samozřejmostí byl i stylový jemný dort s dekorem olivovníku a jemných bílých květů. No a zbytek dekorací, to už posuďte sami, jestli se nám to povedlo…

Byla to svatba “jako řemen”, jak se říká. Plná emocí, radosti, promyšlená do posledního “toskánského” detailu. 🙂 Jsem ráda, že mě Markéta přemluvila, abych ještě jejich svatbu přijala. Byla to pro mě velká čest a radost. Děkuji za vaši důvěru a krásné chvilky strávené na mailu, Skypu i osobně a samozřejmě i ve svatební den na tomto nádherném zámečku. Děkuji všem dodavatelům, kteří odvedli perfektní práci, děkuji majitelům Savoia castle i všem zaměstnancům.  DÍKY!!!



Foto: Matěj Třasák